_gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Pradžia > Atviras kodas, Kompiuterija, Nesąmonės > Bėdelės su kompiuteriu

Bėdelės su kompiuteriu

2010-06-13

Taigi, kaip jau esu užsirašęs, turiu „Linux Mint“ ir „Baltix“ (apie tai nerašiau).

Bet „Baltix“ ėmė ir pabodo, nes pati naujausia jų versija yra 4.2, kuri tapati „Ubuntu“ 9.04, nors jau esu ir 10.10 išbandęs.
Tai sumaniau „Baltix“ skirsnį pašalint. Paleidžiu iš naujo kompiuterį, bei GRUB sako

– Error.

Teko vėl „Baltix“ susikišt.

Tikiuosi, Mantas Kriaučiūnas (mantas@akl.lt) pagaliau išleis „Baltix“ 5 leidimą.

Kategorijos: Atviras kodas, Kompiuterija, Nesąmonės Žymos:
  • Greblys

    Ka reiškia „susikšt“ ????

  • Bronyte

    Man atrodo dar (ne)iŠleido.

  • >liepa
    Liepa, pirmiausia rašyk padoriai.
    Čia apie mano kompą ir „Linux“.

  • (:

    protingas vaikas Tu. Spaudžiu letena Tau!

  • Naujausia Baltix versija nuo 2010 vasario yra ne 4.2, o 9.10 😉
    Dabar kaip tik daroma nauja Baltix versija Ubuntu 10.04 pagrindu – jei nori ją išbandyti kuo greičiau tai rekomenduoju susidėti standartinį Ubuntu/Lubuntu/Kubuntu ar Linux Mint 10.04 ir poryt įdiegti baltix-default-settings bei baltix metapaketus, žr. šias instrukcijas:
    https://launchpad.net/baltix/+faq/84

  • Kas tai yra Baltix? Baltix- tai tas pats Ubuntu, tik sukonfigūruotas ir paruoštas Lietuvai (ir kitoms Baltijos šalims), su lietuviškomis repositorijomis. Realiai Baltix reikalingas tik instaliavimo metu, kad įsidiegęs turėtum realiai veikiančia ir tvarkingą sistemą su visomis įmanomomis lietuvybėmis ir nereikėtų nieko konfigūruoti.

    Jei nenori laukti kol išeis nauja Baltix versija ir perinstaliuoti kompą kas pusę metų, gali pasinaudoti standartinėm Ubuntu programom ir padaryti „do-release-upgrade“ – pasikelti į naujausią Ubuntu versiją. Bent jau aš taip sėkmingai darau po kiekvieno Ubuntu išleidimo – kažkada į laptopą įsirašiau Baltix (2008 m. pabaigoje, jei neklystu) ir dabar kiekvieną kartą „atsijauninu“ :) Visa lietuvybės konfigūracija veikia, tik reikia ranka įjungti lietuviškas repositorijas. Net nežinau kaip vadinti mano kompiuteryje esančią distribuciją – ji ir ne Baltix, ir ne Ubuntu :)

  • Jokubas

    A, vargseli Dziugai, tu dar vargsti su mintuku? as naudoju windows’a ir per virtual box baltix. tikrai gera os. saunuolis tas mantas kriauciunas, susiprato lokalizuot ubuntika. o as penktokas, bet dar nemoku daryt is baltix mac’o.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos